15:00

IF Väster

Referat: Älvängens IK/Lödöse Nygård IK Blå - IF Väster

Hemmamatch i riktigt skitväder, vart håller värmen hus kan man undra.
Stor målvaktsbrist just nu, men då fick utespelande Sofia från damlaget dra på sig målvaktshandskarna och det gick ju ändå helt okej, det blev en nolla även om det var nära att den sprack i slutet andra halvlek.
ÄIK tog ledningen med 1-0 redan i 10:e minuten och det kändes med vindens hjälp att fler mål skulle komma, men så blev det icke. Tjejerna kämpar på riktigt bra och spelar sig fram till många kanonlägen men avsluten blir tyvärr för svaga.
Knapp ledning och nu väntade motvind, men spelet blev ungefär det samma. Tjejerna spelar bra och spelar sig fram till många fina lägen, men bollen totalvägrar att gå in i mål. Ett par gånger är det nära kvittering i slutet, men med både tur och skicklighet löser tjejerna ytterligare en 1-0 seger. Bakåt är det ju kanon, att släppa in 2 mål på de 3 första seriematcherna är riktigt bra. Nu väntar vi på att proppen ska gå ur framåt också, 2 mål på 3 matcher kan förbättras. Det bästa är ju att tjejerna haft mängder med målchanser på dessa 3 matcher, värre hade varit om inga målchanser skapats.
Vi tackar även Alva och Anna från F09 som fick vara med och känna på juniorfotboll, det är ingen direkt brist på duktiga fotbollstjejer för tillfället.

1-0 Alma Lundqvist assist Alva Hansson Björnram
Varning: Tuva Sjölund